Početna / Aktuelnosti / zakljucak skupstine crne gore o pozivu vladi crne

Zaključak Skupštine Crne Gore o pozivu Vladi Crne Gore na poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Državne revizorske institucije

Skupština Crne Gore je na Četvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2022. godini, povodom razmatranja Predloga zakona o Završnom računu Budžeta Crne Gore za 2021. godinu, Izvještaja o reviziji Predloga zakona o Završnom računu Budžeta Crne Gore za 2021. godinu i Godišnjeg izvještaja o izvršenim revizijama i aktivnostima Državne revizorske institucije Crne Gore za period oktobar 2021 - oktobar 2022. godine, usvojila Zaključak kojim poziva Vladu Crne Gore na poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Državne revizorske institucije.

Shodno Zaključku, Skupština poziva Vladu Crne Gore na poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Državne revizorske institucije datih u Izvještaju o reviziji Predloga zakona o Završnom računu Budžeta Crne Gore za 2021. godinu. Takođe, Vlada je dužna da prati realizaciju svih preporuka Državne revizorske institucije koje se odnose na pojedinačne revizije urađene u periodu oktobar 2021 - oktobar 2022. godine i preporuka koje se ponavljaju iz ranijeg perioda, i o tome kvartalno izvještava Skupštinu Crne Gore.

Zaključkom Skupštine Crne Gore utvrđuje se da Ministarstvo finansije evidentira transferne zajmove, koji nijesu planirani Zakonom o budžetu Crne Gore za 2022. godinu do visine njihovog ostvarenja. Ministarstvo finansija se ovlašćuje da za ove namjene otvori odgovarajuću poziciju u skladu sa ekonomskom klasifikacijom.

Zaključak Skupštine Crne Gore o pozivu Vladi Crne Gore na poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Državne revizorske institucije je objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI.

Zaključak Skupštine Crne Gore o pozivu Vladi Crne Gore na poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Državne revizorske institucije

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu

Podgorica, 02.jun 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila  kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu.

Opširnije

DRI na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA o Klimatskim promjenama

Varšava, 26-27. maj 2023.godine - Delegacija DRI u sastavu dr Branislav Radulović, član Senata DRI, Zoran Jelić, čan Senata DRI i Jadranka Delibašić, državna revizorka - rukovoditeljka Odjeljenja za razvoj i vršenje revizije uspjeha, učestvovala je na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA, na temu „Klimatske promjene - napredak ostvaren u naporima za prilagođavanje“, koje je kao domaćin organizovala VRI Poljske.

Opširnije

Naučni skup povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Državna revizorska institucija je 15. maja t.g. bila domaćin naučnog skupa povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije u Crnoj Gori.

Opširnije

Senat DRI Crne Gore i visoki zvaničnici vrhovnih revizorskih institucija iz regiona i SIGMA-e na prijemu kod predsjednika Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Državne revizorske institucije Crne Gore i visoke zvaničnike vrhovnih revizorskih institucija Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Kosova i SIGMA-e.

Opširnije

Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević gost u jutarnjem programu TVCG

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević je u ponedeljak, 15. maja 2023. godine bio gost u jutarnjem programu Televizije Crne Gore „Dobro jutro Crna Goro“ povodom dana Državne revizorske institucije Crne Gore.

Opširnije