Početna / Aktuelnosti / senat dri crne gore i visoki zvanicnici vrhovnih

Senat DRI Crne Gore i visoki zvaničnici vrhovnih revizorskih institucija iz regiona i SIGMA-e na prijemu kod predsjednika Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Državne revizorske institucije Crne Gore i visoke zvaničnike vrhovnih revizorskih institucija Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Kosova i SIGMA-e.

Predsjedavajući Senatom Nikola N. Kovačević zahvalio je Predsjedniku za prijem ističući da im je čast što dan DRI-a obilježavaju i na ovaj način. Uz podsjećanje na devetnaesto-godišnje trajanje DRI naglasio je da je prema ocjenama Evropske komisije to jedna od najbolje ocijenjenih institucija koja će i u narednom periodu profesionalno obavljati posao u interesu građana i države Crne Gore.

U ime predstavnika regionalnih revizorskih institucija Predsjedniku je zahvalio generalni revizor DRI Republike Sjeverne Makedonije Maksim Acevski. On je čestitao domaćinu 19-to godišnjicu od osnivanja sa željom da sve DRI iz regiona budu prefesionalne i moderne institucije.

Predsjednik Đukanović je uz čestitke povodom dana DRI i zadovoljstva susretom istakao da je institucionalni razvoj važan dio posla za svaku državu u regionu naročito u kontekstu dostizanja evropskih standarda. Na toj liniji, ukazao je na značaj podizanja nivoa profesionalnosti i nezavisnosti institucija na putu ka EU, čemu DRI može dati veliki doprinos.

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu

Podgorica, 02.jun 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila  kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu.

Opširnije

DRI na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA o Klimatskim promjenama

Varšava, 26-27. maj 2023.godine - Delegacija DRI u sastavu dr Branislav Radulović, član Senata DRI, Zoran Jelić, čan Senata DRI i Jadranka Delibašić, državna revizorka - rukovoditeljka Odjeljenja za razvoj i vršenje revizije uspjeha, učestvovala je na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA, na temu „Klimatske promjene - napredak ostvaren u naporima za prilagođavanje“, koje je kao domaćin organizovala VRI Poljske.

Opširnije

Naučni skup povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Državna revizorska institucija je 15. maja t.g. bila domaćin naučnog skupa povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije u Crnoj Gori.

Opširnije

Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević gost u jutarnjem programu TVCG

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević je u ponedeljak, 15. maja 2023. godine bio gost u jutarnjem programu Televizije Crne Gore „Dobro jutro Crna Goro“ povodom dana Državne revizorske institucije Crne Gore.

Opširnije

Predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u radnoj posjeti DRI

Podgorica, 10. maj  2023. godine  - Na prijedlog predsjednika Odbora za  zdravstvo, rad i socijalno staranje dr Srđana Pavićevića u Državnoj revizorskoj instituciji održan je sastanak sa rukovodiocem sektora za reviziju uspjeha, senatorom DRI  dr Branislavom Radulovićem  na temu realizacije preporuka iz revizije „Uspješnost sprovođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke“ .

Opširnije