Početna / Aktuelnosti / predstavnici dri prisustvovali prvoj obuci svedske nacionalne kancelarija

Predstavnici DRI prisustvovali prvoj obuci Švedske Nacionalne kancelarija za reviziju u okviru Programa obuke za reviziju uspjeha za 2023.godinu.

Podgorica, 14.mart 2023.godine - Predstavnici DRI, Željko Nedović- državni revizor - rukovodilac Odeljenja, Ivana Vujošević - državna revizorka i Katarina Milošević - saradnica državnog revizora, u periodu od 06-10.marta 2023.godine prisustvovali su prvoj obuci SNAO Švedske u okviru Programa obuke za reviziju uspjeha za 2023.godinu, koja je održana u Skoplju.

Teme obuke bile su razlike između finansijske revizije, revizije pravilnosti i revizije uspjeha; proces vršenja revizije uspjeha u VRI Švedske i Norveške, kao i procesi vršenja revizije uspjeha u VRI zemalja učesnica radionice.

Na obuci se takođe razgovaralo o procesima definisanja revizorskih pitanja i kriterijuma, metodama prikupljanja podataka, kao i o revizorskom problemu, predmetu i obimu revizije.

Radionici su prisustvovali i predstavnici vrhovnih revizorskih institucija Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije i Turske.

 

 

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu - II Izvještaj

Podgorica, 31.mart 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu.

Opširnije

DRI će doprinijeti stvaranju promjena u javnom sektoru kroz kontinurano unaprjeđivanje kvaliteta revizija

Podgorica, 30.mart 2023.godine – Državna revizorska institucija će strateškim planiranjem revizija, njihovim kontinuiranim unaprjeđenjem kvaliteta, kao i sprovođenjem revizija oblasti od najvećeg rizika, značajno doprinijeti jačanju dobrog upravljanja i stvaranju promjena u javnom sektoru.

Opširnije

Objavljen drugi Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu

Podgorica, 30.mart 2023.godine - Državna revizorska institucije je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu.

Opširnije

Objavljen Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa eNaručivanje

Podgorica, 30.mart 2023.godine –  Polazeći od značaja koji zdravstveni sistem i zdravstvena zaštita imaju na cjelokupno društvo, DRI je sprovela reviziju informacionog sistema u cilju ispitivanja efikasnosti elektronskog servisa za online naručivanje elektronskih recepata za redovnu terapiju za hronične bolesnike.

Opširnije

Najava za medije: Konferencija povodom prezentovanja Strateškog plana razvoja DRI za period 2023 - 2027. godine

Podgorica, 30. mart 2023. godine - Državna revizorska institucija organizuje konferenciju povodom prezentovanja Strateškog plana razvoja Državne revizorske institucije Crne Gore za period 2023 – 2027. godine, koja će se održati u četvrtak, 30. marta 2023. godine u hotelu CUE s početkom u 10 sati.

Opširnije