Početna / Aktuelnosti / objavljen izvjestaj o reviziji elektronskog servisa enarucivanje

Objavljen Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa eNaručivanje

Podgorica, 30.mart 2023.godine –  Polazeći od značaja koji zdravstveni sistem i zdravstvena zaštita imaju na cjelokupno društvo, DRI je sprovela reviziju informacionog sistema u cilju ispitivanja efikasnosti elektronskog servisa za online naručivanje elektronskih recepata za redovnu terapiju za hronične bolesnike.

Državna revizorska institucija je na osnovu sprovedenog postupka revizije, utvrdila da je funkcionisanje elektronskog servisa eNaručivanje elektronskih recepata za redovnu terapiju za hronične bolesnike uspješno u dijelu koji se odnosi na funkcionisanje aplikacije, sa potrebom dodatnih poboljšanja u dijelu koji se odnosi na edukaciju, promociju i prezentaciju građanima, kako bi se povećao broj korisnika elektronskog servisa eNaručivanje.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Branislav Radulović (rukovodilac Kolegijuma) i dr Milan Dabović (član Kolegijuma), utvrdio je da, karakter nalaza u izvršenoj reviziji elektronskog servisa eNaručivanje, zahtijeva da subjekat revizije, Fond za zdravstveno osiguranje u roku od 30 dana, do 28. aprila 2023. godine, dostavi Državnoj revizorskoj instituciji akcioni plan za realizaciju preporuka. Subjekat revizije je dužan da u roku od šest mjeseci, do 28. septembra 2023. godine, izvijesti DRI o preduzetim radnjama po izdatim preporukama.

Konačan Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa eNaručivanje je dostupan na zvaničnoj internet stranici DRI (www.dri.co.me)

Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa e-naručivanje na Portalu e-zdravlje

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu

Podgorica, 02.jun 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila  kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu.

Opširnije

DRI na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA o Klimatskim promjenama

Varšava, 26-27. maj 2023.godine - Delegacija DRI u sastavu dr Branislav Radulović, član Senata DRI, Zoran Jelić, čan Senata DRI i Jadranka Delibašić, državna revizorka - rukovoditeljka Odjeljenja za razvoj i vršenje revizije uspjeha, učestvovala je na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA, na temu „Klimatske promjene - napredak ostvaren u naporima za prilagođavanje“, koje je kao domaćin organizovala VRI Poljske.

Opširnije

Naučni skup povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Državna revizorska institucija je 15. maja t.g. bila domaćin naučnog skupa povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije u Crnoj Gori.

Opširnije

Senat DRI Crne Gore i visoki zvaničnici vrhovnih revizorskih institucija iz regiona i SIGMA-e na prijemu kod predsjednika Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Državne revizorske institucije Crne Gore i visoke zvaničnike vrhovnih revizorskih institucija Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Kosova i SIGMA-e.

Opširnije

Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević gost u jutarnjem programu TVCG

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević je u ponedeljak, 15. maja 2023. godine bio gost u jutarnjem programu Televizije Crne Gore „Dobro jutro Crna Goro“ povodom dana Državne revizorske institucije Crne Gore.

Opširnije