Početna / Aktuelnosti / objavljen izvjestaj o realizaciji preporuka iz izvjestaja o

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu - II Izvještaj

Podgorica, 31.mart 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu.

Državna revizorska institucija je izvršila reviziju Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata Crne Gore za 2020.godinu i sačinila Konačni izvještaj o reviziji od 13.10.2021. godine u kojem je subjektu revizije dato 12 preporuka za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i jedna preporuka drugom državnom organu. Subjekt revizije je blagovremeno dostavio Državnoj revizorskoj instituciji Izvještaj o realizaciji preporuka (12.04.2022.godine), sa pratećom dokumentacijom, kao i novi Izvještaj o realizaciji preporuka od 15.11.2022.godine, sa pratećom dokumentacijom.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator Zoran Jelić - član Kolegijuma zaključio je nakon II kontrole realizacije preporuka da su Socijaldemokrate Crne Gore, od 3 preporuke koje su, shodno prvom Izvještaju DRI o realizaciji preporuka iz Izvještaja reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata Crne Gore za 2020. godinu,  zahtijevale dalje praćenje,  realizovale 3 (tri) preporuke, odnosno sve preporuke koju se zahtijevale dalje praćenje. S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da preporuke date u Izvještaju o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata Crne Gore za 2020. godinu nije potrebno dalje pratiti.

Izvještaj o realizaciji preporuka DRI će dostaviti subjektu revizije i skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Konačan Izvještaj II o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu  kao i infografik su objavljeni na zvaničnoj internet stranici DRI (www.dri.co.me)

Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokrata Crne Gore za 2020. godinu - II Izvještaj

Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokrata Crne Gore za 2020. godinu - II Izvještaj (infografik)

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu

Podgorica, 02.jun 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila  kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu.

Opširnije

DRI na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA o Klimatskim promjenama

Varšava, 26-27. maj 2023.godine - Delegacija DRI u sastavu dr Branislav Radulović, član Senata DRI, Zoran Jelić, čan Senata DRI i Jadranka Delibašić, državna revizorka - rukovoditeljka Odjeljenja za razvoj i vršenje revizije uspjeha, učestvovala je na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA, na temu „Klimatske promjene - napredak ostvaren u naporima za prilagođavanje“, koje je kao domaćin organizovala VRI Poljske.

Opširnije

Naučni skup povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Državna revizorska institucija je 15. maja t.g. bila domaćin naučnog skupa povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije u Crnoj Gori.

Opširnije

Senat DRI Crne Gore i visoki zvaničnici vrhovnih revizorskih institucija iz regiona i SIGMA-e na prijemu kod predsjednika Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Državne revizorske institucije Crne Gore i visoke zvaničnike vrhovnih revizorskih institucija Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Kosova i SIGMA-e.

Opširnije

Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević gost u jutarnjem programu TVCG

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević je u ponedeljak, 15. maja 2023. godine bio gost u jutarnjem programu Televizije Crne Gore „Dobro jutro Crna Goro“ povodom dana Državne revizorske institucije Crne Gore.

Opširnije