Početna / Aktuelnosti / objavljen drugi izvjestaj o realizaciji preporuka iz izvjestaja

Objavljen drugi Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu

Podgorica, 30.mart 2023.godine - Državna revizorska institucije je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. Godinu.

Državna revizorska institucija je izvršila reviziju Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020.godinu i sačinila Konačni izvještaj o reviziji od 08.10.2021. godine u kojem je subjektu revizije dato 20 preporuka za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i jedna preporuka drugom državnom organu. Subjekt revizije je blagovremeno dostavio Državnoj revizorskoj instituciji Izvještaj o realizaciji preporuka (11.04.2022.godine), sa pratećom dokumentacijom, dok je novi Izvještaj o realizaciji preporuka sa pratećom dokumentacijom dostavljen dana 28.02.2023.godine, sa zakašnjenjem od 104 dana.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator Zoran Jelić - član Kolegijuma zaključio je nakon II kontrole realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji  Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke  za 2020. godinu, da je subjekt revizije od 7 (sedam) preporuka koje su nakon prve kontrole zahtijevale dalje praćenje, realizovao 3 (tri) preporuke, 3 (tri) preporuke su djelimično realizovane, dok se za 1 (jednu) preporuku  državni revizor ne može uvjeriti u status realizacije, te da 4 preporuke zahtijevaju dalje praćenje. S tim u vezi, zaključak Kolegijuma j da Bošnjačka stranka za 4 preporuke koje zahtijevaju dalje praćenje dostavi dodatnu dokumentaciju, dokaze i obrazloženja, kao i novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 25.09.2023.godine.

Izvještaj o realizaciji preporuka DRI će dostaviti subjektu revizije i skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Konačan Izvještaj II o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. Godinu kao i infografik su objavljeni na zvaničnoj internet stranici DRI. (www.dri.co.me)

Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu - II Izvještaj

Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu - II Izvještaj (infografik)

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu

Podgorica, 02.jun 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila  kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu.

Opširnije

DRI na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA o Klimatskim promjenama

Varšava, 26-27. maj 2023.godine - Delegacija DRI u sastavu dr Branislav Radulović, član Senata DRI, Zoran Jelić, čan Senata DRI i Jadranka Delibašić, državna revizorka - rukovoditeljka Odjeljenja za razvoj i vršenje revizije uspjeha, učestvovala je na proljećnom zasjedanju EUROSAI WGEA, na temu „Klimatske promjene - napredak ostvaren u naporima za prilagođavanje“, koje je kao domaćin organizovala VRI Poljske.

Opširnije

Naučni skup povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Državna revizorska institucija je 15. maja t.g. bila domaćin naučnog skupa povodom obilježavanja dana Državne revizorske institucije u Crnoj Gori.

Opširnije

Senat DRI Crne Gore i visoki zvaničnici vrhovnih revizorskih institucija iz regiona i SIGMA-e na prijemu kod predsjednika Crne Gore

Podgorica, 16. maj 2023. godine - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predstavnike Državne revizorske institucije Crne Gore i visoke zvaničnike vrhovnih revizorskih institucija Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Kosova i SIGMA-e.

Opširnije

Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević gost u jutarnjem programu TVCG

Podgorica, 16. maj 2023. godine – Predsjedavajući Senatom, senator Nikola N. Kovačević je u ponedeljak, 15. maja 2023. godine bio gost u jutarnjem programu Televizije Crne Gore „Dobro jutro Crna Goro“ povodom dana Državne revizorske institucije Crne Gore.

Opširnije