Početna / Aktuelnosti / drzavna revizorska institucija je objavila izvjestaj o kontrolnoj

Državna revizorska institucija je objavila Izvještaj o kontrolnoj reviziji DOO „Deponija“ Podgorica

Podgorica, 26. decembar 2022. godine – Državna revizorska institucija je izvršila kontrolnu reviziju realizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja DOO „Deponija“ Podgorica za 2019. godinu.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: Zoran Jelić (Senator - rukovodilac Kolegijuma) i Nikola Kovačević (Predsjedavajući Senatom DRI - član Kolegijuma) je utvrdio da je od 19 preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja DOO „Deponija“ Podgorica za 2019. godinu 7 preporuka realizovano, 2 preporuke nisu realizovane, 6 preporuka je djelimično realizovano i 4 preporuke su u fazi realizacije.

Državna revizorska institucija je prilikom revizije Godišnjeg finansijskog izvještaja DOO „Deponija“ Podgorica za 2019. godinu dala   i jednu preporuku drugom državnom organu – Poreskoj upravi (sada Upravi prihoda i carina Crne Gore). Kontrolnom revizijom je utvrđeno da preporuka data Poreskoj upravi nije realizovana.

Kontrolnom revizijom je utvrđeno da je Društvo ostvarilo značajne rezultate na realizaciji datih preporuka Društvu za 2019. godinu, međutim postoje i dalje nedostaci u dosljednoj primjeni propisa u oblasti evidentiranja rashoda, naknada troškova zaposlenih, upravljanja i unutrašnjih kontrola, obračuna poreza na dodatu vrijednost, naplate potraživanja, popisa imovine, kao i obračuna amortizacije osnovnih sredstava.

Izvještaj kontrolne revizije DOO “Deponija” Podgorica se dostavlja Glavnom gradu Podgorica, kao osnivaču Društva, Odboru direktora kao organu upravljanja i rukovođenja Društva i Upravi prihoda i carina radi sprovođenja poreske kontrole.

Društvo je dužno da u roku od šest mjeseci izvrši realizaciju preporuka koje nijesu realizovane, djelimično realizovane i preporuke koje su u fazi realizacije i da obavijesti DRI o stepenu realizacije istih.

Konačan Izvještaj o kontrolnoj reviziji DOO „Deponija“ Podgorica je dostupan javnosti na zvaničnoj internet stranici DRI.

Izvještaj o kontrolnoj reviziji DOO „Deponija“ Podgorica

Izvještaj o kontrolnoj reviziji DOO „Deponija“ Podgorica (infografik)

Izvještaj o kontrolnoj reviziji DOO „Deponija“ Podgorica (aktuelnost)

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu - II Izvještaj

Podgorica, 31.mart 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu.

Opširnije

DRI će doprinijeti stvaranju promjena u javnom sektoru kroz kontinurano unaprjeđivanje kvaliteta revizija

Podgorica, 30.mart 2023.godine – Državna revizorska institucija će strateškim planiranjem revizija, njihovim kontinuiranim unaprjeđenjem kvaliteta, kao i sprovođenjem revizija oblasti od najvećeg rizika, značajno doprinijeti jačanju dobrog upravljanja i stvaranju promjena u javnom sektoru.

Opširnije

Objavljen drugi Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu

Podgorica, 30.mart 2023.godine - Državna revizorska institucije je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu.

Opširnije

Objavljen Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa eNaručivanje

Podgorica, 30.mart 2023.godine –  Polazeći od značaja koji zdravstveni sistem i zdravstvena zaštita imaju na cjelokupno društvo, DRI je sprovela reviziju informacionog sistema u cilju ispitivanja efikasnosti elektronskog servisa za online naručivanje elektronskih recepata za redovnu terapiju za hronične bolesnike.

Opširnije

Najava za medije: Konferencija povodom prezentovanja Strateškog plana razvoja DRI za period 2023 - 2027. godine

Podgorica, 30. mart 2023. godine - Državna revizorska institucija organizuje konferenciju povodom prezentovanja Strateškog plana razvoja Državne revizorske institucije Crne Gore za period 2023 – 2027. godine, koja će se održati u četvrtak, 30. marta 2023. godine u hotelu CUE s početkom u 10 sati.

Opširnije