Početna / Aktuelnosti / dri je objavila izvjestaj o realizaciji preporuka datih

DRI je objavila Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva ekonomije za 2020. godinu

Podgorica, 28. decembar 2022. godine – Državna revizorska institucija je izvršila kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva ekonomije za 2020. godinu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u roku dostavilo Plan za realizaciju preporuka, međutim zbog posljedica sajber napada nije dostavilo u roku Izvještaj o realizaciji preporuka. Ministarstvo kapitalih investicija kao drugi pravni sledbenik Ministarstva ekonomije je u roku Akcioni plan, ali ne i Izvještaj o realizaciji preporuka.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Zoran Jelić (rukovodilac Kolegijuma) i dr Milan Dabović (član Kolegijuma) zaključio je da je Ministarstvo ekonomije (pravni sljedbenici – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizama i Ministarstvo kapitalnih investicija) u izvještajnom periodu zaključno sa 02. decembrom 2022. godine od 30 (trideset) preporuka realizovalo 8 (osam) preporuka, djelimično realizovalo 7 (sedam), 6 (šest) preporuka su u fazi realizacije, 2 (dvije) preporuke nijesu primjenjive, dok se za 7 (sedam) preporuka državni revizori revizori nijesu se mogli uvjeriti u status. Pravnim sljedbenicima ranijeg Ministarstva ekonimije će se dati dopunski rok od 6 (šest) mjeseci za dostavu Akcionog plana i novog Izvještaja o realizacijii preporuka.

Nadležni Kolegijum DRI je zaključio da je od ukupno 25 datih preporuka, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma realizovalo 7 (sedam) preporuka, 7 (sedam) preporuka je djelimično realizovalo, 5 (pet) preporuka je fazi realizacije, dok se za 6 (šest) preporuka ne može uvjeriti u status realizacije preporuke. Ministarstvo kapitalnih investicija je od ukupno 5 preporuka realizovalo (1) jednu preporuku, (1) jedna je u fazi realizacije, za (1) jednu preporuku se ne može uvjeriti u status realizacije, dok 2 dvije preporuke nijesu primjenjive.

Konačan Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva ekonomije za 2020. godinu je dostupan javnosti na zvaničnoj internet stranici DRI.

Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva ekonomije za 2020. godinu

Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Ministarstva ekonomije za 2020. godinu (infografik)

Najnovije aktuelnosti

Objavljen Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu - II Izvještaj

Podgorica, 31.mart 2023.godine  - Državna revizorska institucija je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Socijaldemokrata za 2020. godinu.

Opširnije

DRI će doprinijeti stvaranju promjena u javnom sektoru kroz kontinurano unaprjeđivanje kvaliteta revizija

Podgorica, 30.mart 2023.godine – Državna revizorska institucija će strateškim planiranjem revizija, njihovim kontinuiranim unaprjeđenjem kvaliteta, kao i sprovođenjem revizija oblasti od najvećeg rizika, značajno doprinijeti jačanju dobrog upravljanja i stvaranju promjena u javnom sektoru.

Opširnije

Objavljen drugi Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu

Podgorica, 30.mart 2023.godine - Državna revizorska institucije je izvršila II kontrolu relizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Bošnjačke stranke za 2020. godinu.

Opširnije

Objavljen Izvještaj o reviziji Elektronskog servisa eNaručivanje

Podgorica, 30.mart 2023.godine –  Polazeći od značaja koji zdravstveni sistem i zdravstvena zaštita imaju na cjelokupno društvo, DRI je sprovela reviziju informacionog sistema u cilju ispitivanja efikasnosti elektronskog servisa za online naručivanje elektronskih recepata za redovnu terapiju za hronične bolesnike.

Opširnije

Najava za medije: Konferencija povodom prezentovanja Strateškog plana razvoja DRI za period 2023 - 2027. godine

Podgorica, 30. mart 2023. godine - Državna revizorska institucija organizuje konferenciju povodom prezentovanja Strateškog plana razvoja Državne revizorske institucije Crne Gore za period 2023 – 2027. godine, koja će se održati u četvrtak, 30. marta 2023. godine u hotelu CUE s početkom u 10 sati.

Opširnije